Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Carecenter / ΝΕΑ  / Σημαντική αύξηση ωφελούμενων

Σημαντική αύξηση ωφελούμενων

Καθώς διανύουμε το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πορεία του «Κέντρου φροντίδας προσφύγων Θεσσαλονίκης». Έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ωφελούμενοι με αποτέλεσμα να δεχόμαστε περισσότερους από 340 επισκέπτες κάθε ημέρα λειτουργίας. Σκεφθείτε, 700 περίπου άνθρωποι κάθε βδομάδα, που περιμένουν να δεχθούν τις υπηρεσίες μας!

Προσφέρουμε πρόχειρο φαγητό και ζεστά ροφήματα σε όλους, ρούχα σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα  δίνουμε τη δυνατότητα να πλύνουν τα ρούχα τους παίρνοντάς τα πίσω στεγνά σε 1 ώρα. Επίσης δίνουμε την ευκαιρία να κάνουν μπάνιο ημερησίως 50-60 άτομα που μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο. Πρόκειται για αλλοδαπούς που δεν χαρακτηρίζονται πρόσφυγες αλλά μετανάστες με αποτέλεσμα να στερούνται του δικαιώματος στέγασης που προσφέρεται από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με χρήματα των Ηνωμένων εθνών.

Πριν μερικές εβδομάδες, μια οικογένεια από το Ιράκ που έρχεται τακτικά στο κέντρο μας, πατέρας μητέρα και 4 μικρά παιδιά, χρειάστηκε τη βοήθειά μας. Στη μητέρα Νόρα, 33 ετών, διαγνώσθηκε  μεγάλος όγκος πάνω από την μήτρα της, και χρειαζόταν επειγόντως χειρουργείο. Η επέμβαση έγινε στην κλινική “Άγιος Λουκάς” με επιτυχία.  Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους  ανταποκρίθηκαν σ αυτή την ανάγκη.

Οι επεμβάσεις του Θεού είναι πολλές και πράγματι εντυπωσιακές. Ο Κύριος συστήνει την παρουσία μας σε ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν! Την περασμένη Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, επισκέφθηκε το «Κέντρο φροντίδας» άγνωστος συμπολίτης μας και μας δώρισε ανδρικά ρούχα σε μικρά μεγέθη, ότι ακριβώς χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλο είδος ρουχισμού. Τον ευχαριστήσαμε και τον ρωτήσαμε πως μας βρήκε και έφερε ρούχα. Η απάντησή του μας εξέπληξε όταν μας είπε ότι τηλεφώνησε στο 11880 (πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου) και του έδωσαν τη διεύθυνση και το σταθερό μας τηλέφωνο!

Καθώς έχουμε αυξανόμενο αριθμό εξυπηρετούμενων ανθρώπων, ζητήσαμε από την ΔΕΗ αύξηση ισχύος του ηλεκτρικού ρεύματος, επειδή λόγω αυξημένης κατανάλωσης έπεφταν πολύ συχνά οι ασφάλειες. Αυτή η διαδικασία συνήθως ολοκληρώνεται μετά από 2-3 μήνες. Όταν όμως αναφέραμε ότι είμαστε «Κέντρο φροντίδας προσφύγων», οι υπάλληλοι που πήραν την αίτησή μας, φρόντισαν και η υλοποίηση αύξησης ισχύος έγινε σε μια εβδομάδα! Δοξάζουμε τον Θεό για τη φροντίδα και την προστασία Του!

 Τελευταία, κάθε ημέρα λειτουργίας στις 4 το απόγευμα δίδεται ένα σύντομο Χριστιανικό μήνυμα στα Αγγλικά με μετάφραση στα Αραβικά. Έχουμε πολύ θετική ανταπόκριση καθώς στη συνέχεια ακολουθούν ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Το εντυπωσιακό είναι πως οι παρευρισκόμενοι Πακιστανοί μας ρωτούν: Πότε θα μιλήσετε και στη γλώσσα μας; Έτσι δίνεται η ευκαιρία σε εθελοντές μας να δώσουν την προσωπική μαρτυρία τους για τον Ιησού Χριστό σε ιδιαίτερες συζητήσεις με Πακιστανούς που μιλούν Αγγλικά!

 Η βοήθεια εθελοντών από εκκλησίες του εξωτερικού είναι πολύτιμη, καθώς πολύ τακτικά έχουμε ομάδες που έρχονται να μας βοηθήσουν. Για κάθε ημέρα πλήρους λειτουργίας και ανάλογα με τον αριθμό των εισερχομένων προσφύγων χρειαζόμαστε 30 περίπου εθελοντές οι οποίοι καλύπτουν και τις ανάγκες ασφαλείας του χώρου. Δοξάζουμε τον Θεό για την καινούρια συσκευή κρύου και ζεστού νερού που έχουμε, καθώς και για την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες μας που Εκείνος βάζει στις καρδιές σας.

Επίσης δεχόμαστε και δωρεές σε είδος όπως ρούχα και είδη διατροφής, τα οποία στη συνέχεια διανέμουμε στους πρόσφυγες. Ευχαριστούμε τον Θεό για την καινούρια συσκευή κρύου και ζεστού νερού που αποκτήσαμε πρόσφατα καθώς και για την άμεση ανταπόκριση δωρητών στις ανάγκες μας.

Οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι πολλές αλλά συνεχίζουμε να υπηρετούμε με πιστότητα.

 Ως «Κέντρο φροντίδας του Πανελλήνιου Ευαγγελικού Συνδέσμου»,  δεν έχουμε επιχορήγηση από επίσημους φορείς, αλλά λειτουργούμε με την δική σας υποστήριξη, μέσω των Ευαγγελικών Εκκλησιών της χώρας μας ή μέσω άλλων εκκλησιών του εξωτερικού και ιεραποστολικών οργανώσεων όπως η Agape Hellas η AMG international και το Χριστιανικό Στέκι.  Χρειαζόμαστε λοιπόν την προσευχή σας, την οικονομική σας ενίσχυση και περισσότερο απ’ όλα την παρουσία σας ως εθελοντές. Η εθελοντική υπηρεσία στο «Κέντρο φροντίδας» εκτός από την παρεχόμενη βοήθεια στους πρόσφυγες, δίνει χαρά και ευλογία και σε όσους υπηρετούν δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη του Χριστού σε ανθρώπους που υποφέρουν.

Με αγάπη Χριστού, στην υπηρεσία Του,

Δημήτρης Τσουκαλάς

διευθυντής Κέντρου Φροντίδας

tsoukos2@gmail.com   τηλ: 6988066907   

Ειρήνη Αναστασοπούλου 

συντονίστρια εργασιών και εθελοντών

ianastasopoulou@yahoo.gr  τηλ:  6907646546

 

Για τη συντονιστική Επιτροπή του Πανελλήνιου Ευαγγελικού Συνδέσμου

 

 

 

Γιώργος Καλοτεράκης                                                            Φώτης Ρωμαίος

Πρόεδρος                                                                                    Γενικός Γραμματέας